Wansmaak\’s weblog

How to become the leader of the world!

  • Blog Stats

    • 1.911 hits

Georgië/Svaneti

Het mooiste land ter wereld en zo niet, dan het meest gastvrije! Inopvolging van de relireis naar Het Heilige Land, nu naar het 2e christenland van de wereld.

Tim, 16 Jul 2006 23:18 uur
Nederland, Dongen

Aangezien er genoeg mensen waren die het ultraflauwe reisverslag op http://klaagmuur.waarbenjij.nu (ook op deze site te vinden op: https://wansmaak.wordpress.com/israelpalestina/) konden waarderen, werd het maar eens tijd om nu ook eens een waarbenjij.nu’tje te maken voor Georgië. Er zijn een paar veranderingen met de trip van vorig jaar.

De vlag sinds de Rozenrevolutie Ten eerste, dit jaar wordt het minder geweld. Dit jaar namelijk geen bomaanslagen en andersoortig geweld – zoals in Israël – maar een land dat net af is van de dictatuur en dus redelijk stabiel. Gelukkig blijft het wel een beetje spannend, want een land zonder conflict is gewoon saai (kom op Frieslân jullie kunnen meer dan ons fopp’n met een Deens dialectje). Georgië heeft gelukkig nog autonome gebieden: het geboorteland van Stalin heeft met de streken Abchazië en Zuid-Ossetië toch nog iets van een kinderachtige strijd om macht (ach en als politicoloog fascineert dat natuurlijk grandioos). Wees gerust: we gaan er niet heen, aangezien Tsjetsjenië om de hoek ligt…

Ten tweede, ik reis dit jaar niet alleen! Sterker nog: ik ga voor het eerst met een vrouw op vakantie. Het is een wonder. Niet echt een drastische verandering voor mij, maar gewoon een drama voor Jantien. Het mag inmiddels al bekend zijn dat ik zeik als een wijf, dus dat kan gezellig worden (Jantien en ik hebben ingezet op de eerste ruzie op 8 minuten na de take-off op schiphol).

Kruisje op berg in Svaneti Ten derde, in Georgië hebben ze geen klaagmuur. Bovendien heb ik die al gevonden. Het gevolg is dat ik nu dus iets anders moet waarbenjij’en dan vorig jaar. Bij gebrek aan kennis over het vakantieland, is de zoektocht gezet op Arveladze. Voor de leken: dit is een briljante dribbelaar uit Batumi, een voetballer dus. Voor mensen die iets van voetbal weten en denken dat deze gewoon in Alkmaar kan vinden, moet ik even duidelijk maken dat Louis van Gaal een namaakeditie had gekocht (een gesmolten kaas, zoals men zegt). Het origineel was ooit te vinden op de velden van Breda en droeg de prachtige kleurencombinatie Geel-Zwart met opgetrokken witte sportsokken (ja pap, Archil Arveladze mag zijn witte sportsokken wél optrekken). Tegenwoordig schijnt hij een voetbalschool te runnen in Georgië en met een beetje geluk gaan we eens bij hem op bezoek (althans IK). En voor de mensen die het aan hun reet kan roesten dat ik bij een voetballer langs ga zwalken: hij lijkt sprekend op Mr. Bean, dus het is eigenlijk een soort van een bezoek aan Madame Tussauds.

Al met al genoeg ingrediënten om een lekkere soap te krijgen natuurlijk. En dat allemaal onder het mom van Onderweg naar Arveladze. Ik zet al vast de begintune in…Foto’s:
http://picasaweb.google.nl/wansmaak/Georgie

Het oorspronkeleke weblog:
http://arveladze.waarbenjij.nu/

Het nieuwe weblog:
https://wansmaak.wordpress.com/2006/07/21/jeemig-nu-al-moe/