Wansmaak\’s weblog

How to become the leader of the world!

  • Blog Stats

    • 1.911 hits

Zijn wij naief of hebben we gewoon geluk?

Posted by wansmaak op augustus 6, 2006

Ons Favo transportTim, 6 Aug 2006 12:59 uur
Georgië, Tblisi

Goed, om verder te gaan met de vreemde gebeurtenissen, moet ik eerst eens teruggaann naar het festival waar we in week 1 waren. We hebben daar toen een Amerikaan ontmoet die werkt in Georgie en vertelde dat hij een concert organiseerde en we hem maar moesten bellen.

Nou, dat hebben we uiteindelijk maar eens gedaan en dat was dus best grappig. Het bleek dus een openluchtfestival te zijn ipv een concert. Helaas was het net even buiten Tblisi, maar taxis kostyen geen drol, dus uiteindelijk zijn we er heengegaan. De band was ergens best redelijk, maar de zanger zong blijkbaar in het Engels (en aangezien het covers waren moetsen we de teksten ook kunnen verstaan). De sfeer was uitbundig: Georgiers zijn echt een enthousiast volk. Al kon het natuurlijk ook aan de drank liggen.

Soit, de setting was enorm gaaf: onder een oud fort en met uiotzicht op een verlicht klooster in de verte. Gewoon echt subliem. Gary, die Amerikaan dus, haalde ons op en bracht ons ook nog maar eens naar de VIPruimte, waar we gratis konden eten en drinken. Hoe vreemd kan een vakantie lopen?

Helaas waren we er maar zo’n uurtje en moesten we toen al weg, maar Gary bracht ons keurig met zijn jeep naar de stad… Waar hij voorstelde om ons de volgende dag Davit Gareji te laten zien.

Davit Gareji Nu begrijpen jullie waarschijnlijk ons enthousiasme niet, maar dat aanbod is buitengewoon.! Met het OV is het onbereikbaar en het is echt een geweldige bestemming. Het ligt bijna in Azerbadjan en is een complex van grotten die dienen als kloosters. Het ligt ook nog eens in het midden van de steppe, waardoor het droog en snikheet is.

Vroeger werd het gebruikt als trainigscomplex voor Sowjettroepen die naar Afghanistan werden gestuurd. Wat echt wel begrijpelijk is: het landschap lijkt echt sprekend op die van beelden van Afghanistan. Helaas zijn die zelde Sowjetmalloten net als alle millitairen: DOM! *ahum* Echt eeuwig zonde wat ze gedaan hebben met de eeuwenoude grotten en schilderingen. Alle tekeningen zijn beklad met Russische tekeningen en inscripties en op andere plaatsen hebben ze zelfs grotten opgeblazen. Echt eeuwig zonde.

Davit Gareji 2 Toch ligt Davit Gareji niet echt heel gemakkelijk als je er met de auto aankomt. Als een soort van berggeit moet je jezelf door de bergen en bossen worstelen. Best intensief eigenlijk. Gelukkig mochten we vandaag bijkomen in een zwavelbad. Maar daar mag Jantien over vertellen (ook hier zijn vrouwen veel leuker dan mannen).

Ja ja, zo’n badhuis is nog best een belevenis.. afgezien van het feit dat er in 1 sulpher baden complex 6 verschillende eigenaren zijn die een badhuis runnen en dus verschillende prijzen hebben, heb je ook nog eens je taal probleem. Na wat zoeken is het ons gelukt om het algemene badhuis te vinden, waar iedereen gewoon in mag. Hier werden mannen en vrouwen gescheiden en tim werd zelfs gegidst! Ik heb mijzelf een weg gevonden naar een grote omkleedruimte met een aantal lockers waar je je helemaal uitkleed, al je zeep uit je tas haalt en vervolgens door een mevrouw gewezen word op het feit dat je toch echt slippers aan moet en je dus slippers geeft (na eerst de grootste maat te hebben gezocht). Vervolgens kom je in een grote ruimte met langs de rand douches en ergens in een hoek 1 soort van bad geval. in het midden is een ding wat je eigenlijk alleen maar een altaar kan noemen en daar word je geschrubt en gemasseerd. Eerst werd ikg ewezen op het feit dat ik moest douchen en werd ik raar aangekekn dat ik geen zeep bij had, vervolgens werd ik richting bad geduwd en moest ik daar wachten tot ze me gingen schrubben. De georgische vrouwen zijn echt NIET de moeite waard om naar te kijken en ach ja, het is natuurlijk heel normaal om ‘en-plain-public’ AL je haar te gaan scheren.. maar dan ook echt ALLES!! Vervolgens werd ik geschrubt, wat echt heeel veel schrubsel opleverde. Ze zijn bij dit schrubben heeeel secuur en slaan geen halve milimeter over, maar dan ook echt niet. een beetje raar is het wel maar iedereen schijnt het heel normaal te vinden. hierna werd mij verteld dat ik ook een massage kon krijgen maar ik had ondertussen zo genoeg van de hitte en de sulpher dat ik maar ben weg gegaan.
Dit hele avontuur koste mij maar 6 lari!(3 euro) en tim is opgelicht, hem kostte het 16 lari! hahha!!

Nu onze laatste 2 dagen in tblisi, beetje rondwandelen en misschien zelfs nog wel gebeld worden om opeens zomaar dingen te gaan doen….

En dan nu de liedjes die ons hier achtervolgen:

Dima Bilan (H)

De Duitse Krezip met de zangeresserige zanger. Tokyo Hotel

De boyband, inclusief de homo met de echo, de sportman, de excuuskleurling en de nepNick, terwijl ze zingen over mamma, want dat scoorde bij de pittige meisjes ook leuk.

Plaats een reactie